Beretning 2022

Beretning til den ordinære generalforsamling d. 24. februar 2022.

Velkomst.  Jeg vil på bestyrelsens vegne byde velkommen til Svendborg Antenneforenings ordinære generalforsamling.

Medlemmer.  Foreningen tæller nu  medlemmer (lille pk: 578, Mellem pk:522 , Stor pk: 321) og derudover er der 220, der har en bredbånd Only forbindelse.

Forsyningsområde.  Forsyningsområdet er ikke blevet udvidet i 2021.

Tilbud til medlemmerne.  Svendborg Antenneforening tilbyder 3 digitale tv-pakker. Igennem vores samarbejde med Stofa kan vores medlemmer få adgang til bredbånd med flere hastigheder. Stofa tilbyder også fastnet- og mobiltelefoni, Smart tv og leje af film. Stofa nye Smart Tv er en tv-boks med et Smart Tv-abonnement. Smart tv-abonnementet giver adgang til en lang række funktioner, der giver dig en bedre og mere fleksibel tv-oplevelse. Med Stofa Smart Tv behøver du nemlig ikke at indrette dig efter dagens tv-program. Det er dig, der bestemmer over dit tv. Og ikke Omvendt.

Du kan bl.a. se tv op til syv dage tilbage med StartForfra+7 dage på de fleste tv-kanaler.
Optage tv-programmer i skyen.
Starte optagelse fra din mobil (hjemme eller ude).
Se, hvad ud har optaget – hjemme eller ude – fra dit tv, din tablet eller telefon.
Starte igangværende programmer forfra.
Sætte dit tv på pause eller spole tilbage.
Få adgang til tv- og filmarkiver.
Leje af film.
Tilkøb af kanaler. Stofa har et system, hvor man kan købe et hvis antal point og så bruge dem på forskellige kanaler. Hver kanal koster et hvis antal point. Se Stofa’s hjemmeside.
Tilgang til TV-2 Play. (Kræver stor pakke).
Tilgang til Discovery+. (Kræver stor pakke).
Stofa’s Tv-boks har dog ikke levet op til Stofa’s forventninger. Der arbejdes på at få en ny boks (apple-tv boks eller noget der ligner Googles Chromekast med flere funktioner. Man vil ikke selv designe en ny boks.

Svendborg Antenneforening og Stofa tilbyder også Web-tv og Web To Go. Så kan medlemmerne se tv, hvor og hvornår det passer dem på telefon og tablet over hele Europa.

Året 2021.  Året 2021 har været et stille år. Der har været et par ledningsbrud. Jeg vil her gøre opmærksom på, at hvis man har Web Tv – og internettet virker eller man har en tablet/mobil med 4G – kan man se tv den vej. Hvis uheldet skulle være ude.

Jeg vil også gøre opmærksom på, at vi har en hjemmeside – Svant.dk -og et Nyhedsbrev. Tilmeld jer Nyhedsbrevet. Det er en god måde for bestyrelsen, at få oplysninger hurtigt ud til vores medlemmer. Stofa har en sms og mailtjeneste, der går ud på, at når der er problemer udsender Stofa en sms eller mail til kunderne. Det er en hurtig måde at få besked på, så man ikke behøver at ringe til foreningen for at få at vide hvad der er galt. Denne skal tilmeldes hos Stofa.

Teknik.  Vi har et godt og vedligeholdt anlæg. Jeg vil her gøre opmærksom på, at jo mere teknik medlemmerne får i deres hjem, jo større er udstråling fra gamle kabler og samlinger. Derfor hvis man vil have et godt signal i hjemmet så udskift gamle kabler og samlinger. Hvis Stofa bliver kaldt ud og det viser sig at fejlen er hos medlemmet, tager Stofa sig betalt for udkaldet. Hvis fejler er i forstærkeren ved skellet, er udkaldet uden afgift for medlemmet. Derfor spørg altid et par naboer, om de har samme fejl inden I ringer fejl. Vi har haft problemer med indstråling fra 5G antenner i masten. Det er der, hvor kabler og stikdåser ikke er tætte hos medlemmerne.

Masten.  Vi har kontrakt med Telia og Telenor’s fælles netværksselskab TT-Netværk om udlejning af plads til mobilantenner og paraboler i masten.

Økonomi.  Jeg er glad for at kunne gentag – som i de tidligere år – at foreningen har en god og robust økonomi. Vi har for tredje år i træk ikke forhøjet betalingen for kanaler. Det kan ingen anden udbyder
prale med.

Fremtiden.  Man kan ikke spå om fremtiden, men et er sikkert. Kravene til, hvad vores anlæg skal kunne klare med hensyn til digitale tjenester og højere bredbåndshastigheder helt op til 1 Gigabit vil være stigende. Stofa har planlagt, at de i løbet af 2022 vil opgradere vores anlæg til docis 3,1. Dette vil bevirke, at Svendborg Antenneforening bl.a. vil kunne tilbyde internethastigheder op til 1 Gigabit. Vi kan også se, at flere af vores medlemmer er gået bort fra de traditionelle tv-pakker og er begyndt at købe enkeltprogrammer.

Afslutning.  Til slut vil jeg takke bestyrelsen for godt samarbejde i året, der er gået.

Formand

Frode Hansen.